Kategórie: PR

Vyberte si ten pravý kávovar pre vaše chuťové poháriky

Túžite po dokonalo pripravenej šálke kávy ako z kaviarne? So správnym kávovarom je to hračka. Ale nejde len o samotný kávovar, treba myslieť aj na výber kávy a ďalších vecí, ktoré sú pre prípravu dokonalého šálku kávy zásadné.

 

 

Káva je základ

Zíva vaša kuchynská linka prázdnym miestom, ktoré je ako stvorené pre kávovar? Ak ste milovník kávy, ktorý si neodpustí dokonalo pripravenú šálku kávy, potrebujete k tomu ten správny kávovar. Ako ho vybrať, aby ste boli spokojní?

Zo všetkého najskôr si ujasnite, akú kávu máte najradšej? Je to espesso, latté, capuccino, flat white alebo niečo iné? Ak preferujete filtrovanú kávu, bude pre vás lepšie zvoliť niektorý z alternatívnych spôsobov prípravy kávy a kávovar prenechať iným. Ak ale preferujete espresso a nápoje na ňom založené, potom je správny kávovar nutnosťou.

Keď už viete, akú kávu preferujete, je na čase pustiť sa do výberu kávovaru. Tu záleží na tom, či si potrpíte na naozaj skvelú kávu, alebo stavíte na jednoduchosť. Na výber totiž máte hneď niekoľko druhov kávovarov.

 

Kapsľové kávovary

Ak vám ide o jednoduchosť a nízku cenu, kávovar na kapsle je pre vás tou správnou voľbou. Na druhej strane, kapsle bývajú celkom drahé a mnohé značky kávovarov vyžadujú špecifické značky kapslí. Kávovar na kapsle ale môže byť dobrou alternatívou pre tých, ktorí majú radi svoju rannú šálku kávy, no nie sú zase tak veľkí milovníci kávy, aby si potrpeli na teplotu alebo gramáž.

Jednoduchosť kapsľových kávovar je to, čo je na nich najpríťažlivejšie – stačí vhodiť kapsľu do kávovaru, stlačiť tlačidlo a je to. Niektoré kávovary tohto typu tiež disponujú parnou tryskou na prípravu mliečnej peny, takže si viete pripraviť aj cappucino, latté alebo flat white.

 

Automatické kávovary

Vyšší level od kapsľových kávovarov sú tie aické, ktoré sú najpohodlnejšie pre prípravu espressa. Keďže väčšina týchto kávovarov disponuje aj mlynčekom na kávu, stačí doňho nasypať obľúbenú kávu na espresso a po stlačení tlačidla si kávovar namelie správnu dávku kávy, utlačí ju a sparí. A vy si môžete užívať chuť skvelého čerstvého espressa.

Automatické kávovary sú ideálne pre tých, ktorí kávu pijú vo veľkom. Ľahko v nich pripravíte aj dve šálky naraz a nemusíte sa prakticky o nič starať. Kávovar vám dá vedieť, keď bude potrebné ho vyčistiť (alebo sa vyčistí sám). Parná tryska na mliečnu penu vám zase dovolí vychutnať si dokonalé latté alebo capuccino.

 

Pákové kávovary

Pákové kávovary sú určené pre milovníkov kávy, ktorí sa neboja experimentovať. Tento kávovar totiž ponúka možnosť ovplyvniť chuť kávy – výberom kávy, utlačením, množstvom alebo tiež tvrdosťou vody či tlakom kávovaru. Keď už sme pri tlaku, ideálne je mať kávovar s tlakom aspoň 9 barov. Počítajte s tým, že pákové kávovary sú náročnejšie na údržbu.

Cena pákového kávovaru sa odvíja od množstva faktorov – tlaku, vybavenia a ďalších. Profesionálne pákové kávovary stoja pokojne desiatky tisíc eur. Tie kvalitné domáce zaobstaráte za niekoľko sto eur.

zdroj: sponzorovaný článok
obrázky: blogokave.sk

 

Advertoriál

Sponzorovaný obsah na magazíne Reality Book

Najnovšie články

Ako zariadiť bývanie pre seniora

Na starnutie sa často pozeráme ako na nevyhnutné zlo, ale ide iba o ďalšie životné…

2 mesiace

Všetko, čo potrebujete urobiť pred predajom nehnuteľnosti

Predaj nehnuteľnosti je pomerne náročný proces, ktorý si vyžaduje dôkladnú prípravu a profesionálny prístup. Bez…

2 mesiace

EPS dosky pre izoláciu

Základným kameňom expandovaného polystyrénu, známeho skratkou EPS, je jeho vynikajúca tepelná izolačná schopnosť. Táto vlastnosť…

2 mesiace

Ako predať byt v podielovom spoluvlastníctve

Predaj bytu v podielovom spoluvlastníctve je komplexným procesom, ktorý si vyžaduje dôkladnú prípravu. V našom…

3 mesiace

Ako často upratovať domácnosť

V rýchlom rytme moderného života sa otázka, ako často treba upratovať vo svojej domácnosti, stáva…

4 mesiace

Päť trendy nápadov na minimalistické bývanie

Fráza „menej je viac“ stelesňuje koncept minimalistického bývania. V našom rýchlom modernom živote je niekedy…

6 mesiacov