Bývanie

Užitočné tipy, keď sa chystáte na výmenu starého oplotenia za nové

Čas na výmenu

Plot chráni majetok pred ľuďmi, či zvieratami. Ak už neplní svoj účel, nachádzajú sa v ňom diery, rozpadá sa, hrdzavie, či už pomaly začína ohrozovať zdravie a životy, je ten správny čas na jeho výmenu.

 

Myslite na zákon

Ak vás vaše pletivo na plot začína obmedzovať svojimi zlými vlastnosťami a rozhodnete sa ho meniť, berte do úvahy územný plán svojho pozemku. Myslite na to hlavne vo chvíli, keď sa rozhodnete o rozšírenie alebo zmenu jeho obvodu. Je dobré to však nechať skontrolovať aj v prípade, že ponechávate svoje plotové pletivo v rovnakej výmere.

 

Voľba správneho materiálu

Či už plot chráni váš domov alebo slúži na ochranu vášho podnikania, možno budete chcieť zvážiť čo najlepší materiál pre túto funkciu. Plastové pletivo a úplne nový plot z neho by bol vhodný na zabezpečenie vášho dvora, ale v prípade ochrany vašej firmy by bol možno vhodnejší materiál s vyššou bezpečnosťou. Pri výbere zohľadňujte aj tento faktor.

 

Premýšľajte v dlhodobom horizonte

Keď príde čas na výmenu plotu, je dobré zvážiť, prečo plot vlastne máte. Možno mal predchádzajúci majiteľ domu s plotom úplne iné úmysly. Možno vám nevadí mať dom úplne bez plota, ale napríklad okolo bazénu by sa vám hodilo plastové pletivo. Možností je veľa. Výsledok záleží len od preferencií majiteľa.

 

Je naozaj potrebná kompletná výmena?

Aj keď sa môže na prvý pohľad zdať, že je pletivo na plot celé zničené, po dôkladnejšom preskúmaní zistíte, že tomu tak nie je. Niekedy možno postačí vymeniť zničenú časť a tú zachovalú ponechať v pôvodnom stave. Prípadne ju len natrieť, či inak zrenovovať. A tým ušetriť nejaké peniaze…

zdroj: sponzorovaný článok
obrázky: freepik.com

 

Redakcia

Redaktor magazínu Reality Book. Snaží sa vám priniesť zaujímavé informácie o bývaní, domácnosti, realitách a realitnom trhu.

Najnovšie články

Ako zariadiť bývanie pre seniora

Na starnutie sa často pozeráme ako na nevyhnutné zlo, ale ide iba o ďalšie životné…

2 mesiace

Všetko, čo potrebujete urobiť pred predajom nehnuteľnosti

Predaj nehnuteľnosti je pomerne náročný proces, ktorý si vyžaduje dôkladnú prípravu a profesionálny prístup. Bez…

2 mesiace

EPS dosky pre izoláciu

Základným kameňom expandovaného polystyrénu, známeho skratkou EPS, je jeho vynikajúca tepelná izolačná schopnosť. Táto vlastnosť…

2 mesiace

Ako predať byt v podielovom spoluvlastníctve

Predaj bytu v podielovom spoluvlastníctve je komplexným procesom, ktorý si vyžaduje dôkladnú prípravu. V našom…

3 mesiace

Ako často upratovať domácnosť

V rýchlom rytme moderného života sa otázka, ako často treba upratovať vo svojej domácnosti, stáva…

4 mesiace

Päť trendy nápadov na minimalistické bývanie

Fráza „menej je viac“ stelesňuje koncept minimalistického bývania. V našom rýchlom modernom živote je niekedy…

6 mesiacov